Press "Enter" to skip to content

Coronavirus: Rijlessen in Wales kunnen worden hervat

Daryl Byrd 0

Hygiëne zal niet het enige probleem zijn waar rij-instructeurs mee te kampen hebben, aangezien duizenden “roestige” leerlingen na lockdown weer achter het stuur kruipen.

 

Maandag beginnen de rijlessen weer in Wales, met theorie-examens vanaf 3 augustus en praktische tests vanaf 17 augustus.

 

Na vier maanden niet op de weg te zijn geweest, zeiden instructeurs dat sommige leerlingen weer helemaal opnieuw zouden beginnen.

 

Sommige instructeurs zeggen dat ze werden lastig gevallen voor lessen toen de regels op 4 juli over de grens in Engeland versoepelden.

 

Voor sommige ongelukkige leerling-coureurs begon de lockdown precies toen ze zich klaar voelden om hun test af te leggen of er een hadden geboekt.

 

Beginnen bij het begin?

Copyright afbeelding CAITLIN WILLOUGHBY Leerlingbestuurder Caitlin Willoughby

Bijschrift afbeelding Leerling-coureur Caitlin Willoughby kijkt er naar uit om weer achter het stuur te kruipen

Caitlin Willoughby, 17, uit Cardiff, zei: “Ik was bijna klaar. Ik had alle manoeuvres geleerd en voelde dat ik klaar was om mijn test te doen. Ik was er bijna.


 

“Ik heb een les geboekt voor 3 augustus. Ik ben blij dat ik weer les heb – ik heb het geluk gehad dat ik thuis een auto heb om met mijn vader te oefenen. Ik voel me een beetje roestig, maar ik heb het gevoel dat ik gewoon een opfriscursus nodig heb. . ”

 

Leerlinge van de zesde klas Caitlin zei dat ze uitkeek naar “dat soort vrijheid dat je krijgt met autorijden” als ze slaagt voor haar test.

 

‘Het voelt raar’

Supermarktmedewerker Ellie Brooks, 17, uit Cardiff, had een test geboekt voor 3 april, die ze moest annuleren toen lockdown in maart werd aangekondigd.

 

Uber om gezichtsbedekking verplicht te stellen

Je hebt een gezichtsmasker nodig in de bus, trein of taxi

Leerlingbestuurders ‘angstig’ om tests opnieuw te starten

“Met alles aan de hand en de noodzaak om maskers te dragen in het openbaar vervoer, voelt het veiliger en handiger om in je eigen auto te zitten”, zei ze.

 

“Ik heb wat lessen en ik heb een test geboekt voor 7 augustus. Het voelt raar om weer achter het stuur te kruipen, maar het zou natuurlijk moeten zijn als fietsen.”

 

RODE rijschoolinstructeur Martyn Chappell uit Newport zei dat hij na vier maanden zou verwachten dat ze een “beetje roestig” zouden zijn.

 

“Veel van hen zullen weer van nul leren”, voegde hij eraan toe.

 

‘Vastgelopen met boekingen’

 

“Om eerlijk te zijn, ik ben twee maanden van tevoren volledig volgeboekt, van studenten die willen leren voordat ze naar de universiteit gaan tot mensen die moeten leren voor werk”, voegde hij eraan toe.

 

Huw Davies van de H D Driving School in Caersws, Powys, zei dat het “non-stop” was geweest, met constante telefoontjes, e-mails en berichten op sociale media van bestaande leerlingen en nieuwe klanten.

 

“Ik zit al een hele tijd vol met lessen, maar ik kan ze natuurlijk een tijdje niet meenemen voor hun tests”, zei hij.

 

‘Ze zullen na lockdown behoorlijk uit de praktijk zijn. Ze zullen vast een beetje roestig zijn. Vertrouwen en zenuwen kunnen een grote rol spelen.’

 

Hij voegde eraan toe dat hij tijdens de lockdown lastiggevallen was door ouders die les wilden voor hun kind.

 

‘Ze zeiden:’ ze staan ​​mensen toe om les te krijgen in Engeland, waarom kunnen we dat niet? ‘ en wilde dat ik hun kind les zou geven, ‘zei hij.

 

‘Ik weet niet of sommigen van hen voor lessen de grens zijn overgestoken.’

 

‘Spiegelen, signaleren, ontsmetten’

Leerlingen moeten handdesinfecterend middel gebruiken voordat ze het stuurwiel kunnen aanraken

Davies zei dat hij een reeks veiligheidsmaatregelen had genomen om zichzelf en zijn leerlingen te beschermen tegen het coronavirus. rechtdoorgaand verkeer op dezelfde weg is mogelijk.

 

“Ik heb een infraroodmonitor om hun temperaturen te controleren, er zijn wisbare stoelhoezen en ontsmettingsmiddelen in de auto”, voegde hij eraan toe.

 

“Tijdens de lessen zal ik op symptomen letten en de ramen openhouden.”

 

Wat is de coronavirusrichtlijn voor rijlessen?

De Driving Vehicle Standards Agency (DVSA) zei dat het “richtlijnen voor veilig lesgeven” had uitgegeven, met “aanvullende begeleiding van handelsorganisaties”.

 

Keith Willicombe, van de rijschool Bumps in Cardiff, zei: “Wat de veiligheidsmaatregelen van Covid betreft, legt de DVSA geen vaste regels vast, maar biedt ze richtlijnen.

 

“Ze zeggen dat elk bedrijf zijn eigen gezondheids- en veiligheidsstrategie moet bedenken. Ze hebben het dragen van gezichtsschermen echter afgeraden, omdat deze gevaarlijk kunnen zijn als de airbag wordt geactiveerd.”

 

Gezichtsbedekking is ook verplicht voor leerlingen en instructeurs tijdens de lessen, tenzij er medische redenen zijn om dit niet te doen.

 

“Het is interessant als het om gezichtsbedekkingen gaat”, zegt Willicombe zei. “Ze staan erop dat de leerling er een draagt tijdens de test, maar het is aan de instructeur of zij of hun leerling er een dragen tijdens de lessen.” cbr rijexamen oefenen kan online.

 

Hij voegde eraan toe dat hij de leerlingen zou vragen om lessen te annuleren als ze Covid-19-symptomen hebben of als zij of een lid van hun huishouden zichzelf isoleren.

 

“We zullen alle handbedieningen tussen de lessen afvegen met antiseptische doekjes, handgel verstrekken en de ramen waar mogelijk open houden tijdens de les om voor ventilatie te zorgen,” zei hij.