Press "Enter" to skip to content

Wat Dekt De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Daryl Byrd 0

een beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking aan professionals die deskundig advies of diensten aanbieden. Gemiste doelen, slechte communicatie of fouten in het werk kunnen ertoe leiden dat klanten denken dat ze zijn bedrogen.

Hoewel claims kunnen ontstaan ​​door verschillende oorzaken, zijn er drie hoofdcategorieën van risico’s waar E & O-dekking u tegen zal beschermen:

Onnauwkeurig werk: als u of een werknemer een fout maakt die uw klant geld kost, kunnen ze redenen hebben om een ​​rechtszaak tegen u aan te spannen om hun verliezen te vergoeden. Een verzekering voor de rechtsbijstand kun je snel online vinden op www.aansprakelijkheidsverzekering.com.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekkingen

Onzorgvuldige diensten: kwaliteitsnormen worden vaak bepaald door staatswetten, industrienormen of contractuele verplichtingen. Als het werk dat u levert niet aan deze verwachtingen voldoet, kan uw klant u aanklagen wegens nalatigheid.

Onbezorgde resultaten: Contracten kunnen soms clausules bevatten met betrekking tot effecten op het bedrijf van de klant nadat het werk is voltooid. Als een bepaalde mate van groei, verkoop, winst, enz. Niet wordt bereikt, kan de klant redenen hebben om het geld dat hij verwacht te ontvangen na te streven.

Hoewel E & O-dekking essentieel is voor professionals en dienstverlenende bedrijven, wordt het niet beschouwd als een “brede verzekeringspolis”, omdat het gericht en specifiek is in zijn bescherming.

Afgezien van de risico’s die door andere soorten polissen worden gedekt, zijn er ook gevallen die een beroepsaansprakelijkheidsverzekering niet dekt:

Illegale activiteiten: als blijkt dat u of een werknemer een wet heeft overtreden bij het voltooien van werkzaamheden voor een klant.

Opzettelijke wanpraktijken: als is bewezen dat u of een werknemer opzettelijk schade toebrengt aan een klant of project.

Discriminatie: als een cliënt beweert dat u of een werknemer hen onrechtmatig heeft behandeld op basis van hun eigendom van een beschermde klasse.

Bestraffende boetes: Schade toegekend bovenop de feitelijke schade bedoeld om de verdachte te straffen.