Press "Enter" to skip to content

Wat zijn de allerbeste opties voor het kiezen van de zorgverzekering? Bekijk de mogelijkheden in Nederland en vergelijk de kwaliteit

Daryl Byrd 0

Het afsluiten van een particuliere zorgverzekering als individu, familie of klein bedrijf kan in het begin ontmoedigend lijken, maar het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Er zijn natuurlijk bepaalde dingen waar je naar op zoek bent. De prijs is altijd een factor, en dat kan vaak moeilijk te meten zijn.

  1. Het komt er echt op aan hoeveel je wilt betalen. Hoeveel kunt u zich veroorloven om elke maand te betalen? Net als bij een autoverzekering geldt dat hoe meer geld je maandelijks betaalt, hoe meer financiƫle dekking je hebt als er onvoorziene uitgaven ontstaan.
  2. Veel te vaak zal de consument alleen kijken naar de maandelijkse premie bij het bepalen van de juiste zorgverzekering voor hen. De maandelijkse kosten zouden zeker een factor moeten zijn, maar als u zich alleen op de prijs richt, kan dat leiden tot verdriet en uiteindelijk kost het u meer op de lange termijn. Waar moet je dan nog meer op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?
  3. Met dat gezegd hebbende, hier is wat basis, maar essentiƫle informatie die u zult willen overwegen wanneer u een zorgverzekering koopt:

Premie van zorgverzekering vergelijken

Dit zijn de totale kosten van het zorgverzekeringsplan dat u als consument maandelijks of volledig betaalt. Hoeveel u betaalt is afhankelijk van de uitkeringen die in het plan zijn opgenomen. Let op: dit bedrag staat los van het eigen risico.

Om de kosten laag te houden zijn er een aantal factoren die u kunt controleren om geld te besparen: uw eigen risico, copay en muntverzekeringsbedragen. Het is ook slim om onderzoek te doen naar alle vergoedingen van je zorgverzekering voor bijvoorbeeld ooglaseren, manuele therapie of ayurveda.

Welke vergoedingen kun je allemaal gebruiken bij zorgverzekeringen?

De kosten die afgetrokken kunnen worden is een vast bedrag in dollars dat een verzekeringnemer moet betalen voordat de verzekering voor de meeste diensten betaalt. Dit is het totale bedrag dat u als consument eerst moet betalen voor eventuele medische kosten die u tijdens uw dekkingsperiode ontvangt. De gedekte medische kosten worden na dit bedrag betaald door de zorgverzekeraar conform de polis (u kunt bijvoorbeeld nog steeds onderworpen zijn aan copays en een muntverzekering).

Bijvoorbeeld: als uw eigen risico $1000 is en u heeft een ziekenhuisrekening van $3.000, betaalt u $1.000 en betaalt de zorgverzekeraar het grootste deel van de resterende $2.000 (u kunt onderworpen zijn aan een muntverzekering tot het maximale out of pocket bedrag van de polis). In het algemeen geldt dat hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie.

Een hoger eigen risico voor zorgverzekeringen

Hogere eigen risico’s zijn vooral voordelig voor mensen die zelden naar de dokter gaan of medicijnen op recept kopen. Als u het niet gaat gebruiken, waarom zou u er dan meer voor betalen? Zelfs met een hoog eigen risico bent u nog steeds gedekt in geval van nood.

  1. Hoewel u nog steeds het bedrag van het eigen risico moet betalen, is het nog steeds goedkoper dan de kosten van de meeste noodprocedures. Een hoog eigen risico is een goede optie voor mensen die in goede gezondheid verkeren.
  2. Aan de andere kant zouden mensen die wel veel medische kosten hebben (zoals operaties) meer geld besparen door te kiezen voor een lager eigen risico.